English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Νοεμβρίου 2011

Πουγκιά Πάτμου

Υλικά
Για τη ζύμη:
1 κ. Αλεύρι
100 γρ. Σπορέλαιο
2 κρόκους Αυγών
½ φλιτζ. Νερό

Για τη γέμιση:
¼ κ. Αμυγδαλόψιχα
¼ κ. Καρυδόψιχα
120 γρ. τριμμένη Φρυγανιά
½ κουτ. γλ. Μοσχοκάρυδο

Για το σιρόπι:
1 κ. Ζάχαρη
1 κ. Νερό
¼ κ. Μέλι

Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το σπορέλαιο και μετά τους κρόκους δυο αυγών. Ρίχνουμε και το νερό και ζυμώνουμε καλά. Η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή για να ανοίγει εύκολα το φύλλο.
Για τη γέμιση:
Ανακατεύουμε το καρύδι, το αμύγδαλο, τη φρυγανιά και το τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να δέσει το σιρόπι καλά. Ρίχνουμε το μέλι, το αφήνουμε να πάρει μια δράση και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Κόβουμε το φύλλο με ένα στρογγυλό πιατάκι. Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση και το κλείνουμε βάζοντας στις άκρες λίγο νεράκι για να κολλήσει. Τα τρυπάμε με οδοντογλυφίδα για να φεύγει ο αέρας.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα σπορέλαιο και περιμένουμε μέχρι να κάψει. Τηγανίζουμε τα πουγκιά
Όταν κρυώσουν ζεσταίνουμε το σιρόπι, τα βουτάμε μέσα στο σιρόπι και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...