English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Πεσκανδρίτσα με ρόδι

Υλικά για 4-5 άτομα
-1 κιλό πεσκανδρίτσα
-2 ρόδια
-1/2 ποτήρι λευκό κρασί
-1 μικρό πράσινο κουνουπίδι
-4 σκελίδες σκόρδο
-έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-αλάτι

Εκτέλεση
Χωρίζετε το κουνουπίδι στις κορφές του και τις βουτάτε για ένα δύο λεπτά σε ελαφρά αλατισμένο βραστό νερό. Τις στραγγίζετε και τις τσιγαρίζετε σε ένα τηγάνι με δύο κουταλιές λάδι και μια σκελίδα σκόρδο. Τις κρατάμε ζεστές. Στίβετε το ένα από τα δύο ρόδια και μαζεύετε το χυμό του σε ένα φλιτζάνι. Κόβετε την πεσκανδρίτσα σε φιλέτα πάχους περίπου 2εκ. Τα βάζετε στο τηγάνι με μία-δύο κουταλιές λάδι και το υπόλοιπο σκόρδο, σβήνετε με κρασί και ρυθμίζετε τη γεύση με λίγο αλάτι αν χρειάζεται. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το ψάρι να μαγειρευτεί για 2 λεπτά απο κάθε πλευρά. Κρατάτε τα ψάρια κατά μέρος και ρίχνετε στο ίδιο τηγάνι το χυμό του ροδιού. Τον αφήνετε να εξατμιστεί σε ζωηρή φωτιά μέχρι να πετύχετε μια σάλτσα πηχτή και ελαφρώς καραμελωμένη. Μοιράζετε το ψάρι στα πιάτα, προσθέτετε τα κουνουπίδια και περιχύνετε με την κόκκινη σάλτσα, με ελάχιστο λάδι, καθώς και με τα σπόρια του δεύτερου ροδιού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...