English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Νοεμβρίου 2011

Γεμιστές αγκινάρες με ρύζι

Υλικά
- 16 αγκινάρες
- ποτήρι νερού ρύζι
- 2 κ.σ. τριμμένο καρότο
- 2 κ.σ. τριμμένο μαιντανό
- μερικά φύλλα λουίζα
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- κόκκινο πιπέρι
- 3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 2 κ.σ. φυτικό βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.σ. τόνο κονσέρβα
- αλάτι και πιπέρι
- 1 τριμμένη ντομάτα
- 2 κ.σ. τριμμένο τυρί

Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις αγκινάρες, τους ρίχνουμε αλατάκι,
τις ραντίζουμε με μπαλσάμικο ξίδι και τις αφήνουμε ανάποδα
μέχρι να στραγγίξουν καλά.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, το μαιντανό,
τον άνηθο, τη λουίζα, το καρότο, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
- Αρχικά σωτάρουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι και έπειτα προσθέτουμε
όλα τα λαχανικά και τελευταία την τριμμένη ντομάτα.
- Ανακατεύουμε καλά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τον τόνο και το
αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και μετά το ρύζι και όταν αρχίσει να σπάζει
ο κόκκος το βγάζουμε από τη φωτιά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις αγκινάρες μας.
- Ρίχνουμε από πάνω και το τριμμένο τυρί και βάζουμε λίγο νερό στο
σκεύος μας για να μην κολλήσουν.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...