English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Νοεμβρίου 2011

Μοσχάρι bourguignon

Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρές μερίδες
- 150 γρ. μπέικον, σε κύβους
- ½ κιλό κρεμμυδάκια μικρά
- ½ κιλό φρέσκα μικρά μανιτάρια
- 3 καρότα, σε ροδέλες
- 3 κούπες ζωμό κρέατος
- 1-2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, 1 μπουκέ γκαρνί
- λίγο αλεύρι

Εκτέλεση
- Αλευρώνετε το κρέας ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και το σοτάρετε στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό και το μπουκέ γκαρνί και αφήνετε σκεπασμένο να σιγο-βράσει.
- Παράλληλα σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι. Το αφαιρείτε και στο λίπος που έχει αφήσει σοτάρετε διαδοχικά τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και τα καρότα και κάθε φορά θα προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέστε τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και τα καρότα, να βράσουν μαζί με το κρέας. Όταν μισοβράσουν προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
- Οταν το κρέας είναι έτοιμο προσθέστε το μπέικον και τα μανιτάρια και αφήστε να πάρει μία βράση μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
Αφαιρείτε το μπουκέ γκαρνί και σερβίρετε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...