English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Νοεμβρίου 2011

Γεμιστές πατάτες Μπαρόν

Υλικά:
10 μέτριες πατάτες, στρόγγυλες και ομοιόμορφες
300γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
4-5 μεγάλες τομάτες
1 κ.κ.γ. ζάχαρη
½ φ.τ. λάδι
ελάχιστη κανέλα
έτοιμη μπεσαμέλ
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβετε μια λεπτή φέτα από κάθε πατάτα χρησιμοποιώντας την σαν καπάκι. Σκάβετε κάθε πατάτα. Μαραίνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο λάδι, σοτάρετε τον κιμά και ρίχνετε τις τομάτες περασμένες από τρίφτη. Βράζετε για 5-10 λεπτά. Βράζετε τις πατάτες μέχρι να αρχίσουν κάπως να μαλακώνουν. Τις γεμίζετε με το μείγμα, στο οποίο έχετε προσθέσει ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Βάζετε το “καπάκι” και από πάνω την μπεσαμέλ. Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά(175C).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...