English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

25 Ιουλίου 2012

Μακαρονάδα με θαλασσινά

Υλικά
Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Κομμένη κύβους πιπεριά: 1 κόκκινη ή κίτρινη
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
Ψιλοκομμένη ντομάτα: 1000 γρ. (ή 2 κονκασέ)
Κομμένες ροδέλες σουπιές: 2 μικρές
Κομμένα ροδέλες καλαμάρια: 3 μέτρια
Λευκό κρασί: 1/3 κούπας
Καθαρισμένες γαρίδες: 400 γρ.
Ξερό βασιλικό: 2 κουταλάκια
Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι
Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι
Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη: όσο σας αρέσει
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 3 - 4 κουταλιές
Σπαγγέτι: 500 γρ.

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Μαγειρεύετε 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην μαυρίσει το σκόρδο.
2. προσθέτετε τις σουπιές και τα καλαμαράκια και τα μαγειρεύετε μερικά λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτετε τις ντομάτες, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε και τη ζάχαρη και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
3. Προσθέτετε τις γαρίδες και συνεχίζετε να μαγειρεύετε 5 - 6 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε το μαϊντανό και σβήνετε τη φωτιά.
4. Εν τω μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζετε, ανακατεύετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts