English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Νοεμβρίου 2011

Σουπιές γιουβέτσι με πετιμέζι & βαλσάμικο

Υλικά
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη λωρίδες
1/2 κ φρέσκιες σουπιές
3 κουταλιές παλαιωμένο ξύδι
1 ντομάτα ώριμη
1 κουταλιά πελτέ
1 κουταλιά πετιμέζι
1 πακέτο κριθαράκι
λίγο μελάνι από τις σουπιές
2 φύλλα δάφνη
2 ξύλα κανέλα
2 καρφιά γαρίφαλο
αλατοπίπερο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγους σπόρους ρόδι
1 μικρό ματσάκι δεντρολίβανοι

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε 2 κρεμμύδια με 1 κόκκινη πιπεριά, βάζουμε και ½ κιλό σουπιές κομμένες ροδέλες και σβήνουμε με βαλσάμικο ή άλλο δυνατό παλαιωμένο κρασόξιδο. Προσθέτουμε το χυμό μιας φρέσκιας ντομάτας και μια κουταλιά του γλυκού πελτέ, λίγο πετιμέζι, το κριθαράκι, λίγο μελάνι (σουρωμένο) και όσο ζεστό νερό θα χρειαστεί ανακατεύοντας που και που να μη κολλήσει. Προσθέτουμε δάφνη, δεντρολίβανο, κανέλα, γαρίφαλο και αλατοπιπερώνουμε στο τέλος. Το αφήνουμε να χυλώσει και σερβίρουμε, ή φουρνίζουμε 5 λεπτά και γαρνίρουμε με μαϊντανό και ρόδι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...