English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Σεπτεμβρίου 2013

Αγκινάρες με Κοτόπουλο αλά Κρεμ και Μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό  κοτόπουλο  κομμένο σε κύβους ( 60%φιλέτο στήθος 40% μπούτι)
60ml άσπρο κρασί
100γρ κρεμμύδι τριμμένο
3 αγκινάρες μέτριες
200γρ μανιτάρια ( ότι ποικιλία σας αρέσει)
150ml  κρέμα γάλακτος
100ml  νερό
60ml ελαιόλαδο
Χυμός από ένα λεμόνι
αλάτι - πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1. Καθαρίζουμε καλά τις αγκινάρες και τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες
2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
3. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτετε τις αγκινάρες, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο για να σοταρισθούν,  ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί .
4. Ρίχνετε το νερό,  το χυμό του λεμονιού, αλάτι  πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο. (ΠΡΟΣΟΧΗ όχι πολύ βράσιμο)
5. Όταν  είναι  σχεδόν έτοιμο χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.
6. Ανακατεύετε για λίγο να δέσει η σάλτσα και το βγάζετε από τη φωτιά.
7. Πασπαλίζετε με φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό.

http://www.chefmiltos.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts