English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Νοεμβρίου 2011

Τάρτα λαχανικών

ΥΛΙΚΑ
Για τη σφολιάτα:
800 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κύβο Μαλακή Μαγιά
1 φλιτζ. Γάλα
1 Αυγό
½ κουτ.γλ. Αλάτι
1 κουτ. γλ. Ζάχαρη
1 φλιτζ. Ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:
4 Αυγά
250 γρ. Κασέρι Ελασσόνας
250 γρ. Γραβιέρα Κρήτης
100 γρ. Κρέμα Γάλακτος
3 Κολοκύθια
250 γρ. Μανιτάρια φρέσκα
2 Πιπεριές (κόκκινη και πράσινη)
½ Λεμόνι
1-2 Ντομάτες
5-6 Ελιές
Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τη σφολιάτα:
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα κι ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά – το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αυγό – ζυμώνουμε και προσθέτουμε όσο αλεύρι σηκώσει. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Εν τω μεταξύ βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και προσθέτουμε τα κολοκύθια. Άφού βράσουν (ελαφρώς), τα σουρώνουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες.Σε μια άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο λάδι, προσθέτουμε τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα αφήνουμε να βράζουν με τα υγρά τους, σκεπάζοντας την κατσαρόλα.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε ένα μείγμα με τα τυριά, τα αυγά και την κρέμα γάλακτος:
Τρίβουμε τα τυριά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρώς τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα σιγά-σιγά και μετά τα τριμμένα τυριά.
Αφού ετοιμάσαμε τη γέμιση και ξεκουράσαμε τη ζύμη ήρθε η ώρα για τη σύνθεση!
Λαδώνουμε (ή βουτυρώνουμε) ένα παραλληλόγραμμο ταψί και στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας. Τοποθετούμε το μισό από το μείγμα, τις ροδέλες από τα βρασμένα κολοκυθάκια και τα μαγειρεμένα λαχανικά.Τα περιχύνουμε με το χυμό μισού λεμονιού. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα τυριών και στρώνουμε διαδοχικά 9 ροδέλες φρέσκιας τομάτας στολίζοντας με μισή ελιά την κάθε μία.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...