English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Δεκεμβρίου 2013

Μελομακάρονα πολίτικα!

Υλικά:
5 Φλ. ζάχαρη
1 1⁄2 Φλ. λάδι
1⁄4 Φλ.κονιάκ
3 Φλ. αλεύρι
6 Γρ. γαρύφαλλο
6 Γρ. κανέλα
3⁄4 Φλ. πορτοκάλι (χυμό)
2 Φλ. νερό
1 Φλ. σιμιγδάλι ( ψιλό)
1 Φλ. καρύδια (λεπτοκομμένα)
1 Κτ.γ. σόδα ( μαγειρική)
1 πορτοκάλι ξύσμα

Εκτέλεση:
Για τα μελομακάρονα:
Βάζουμε σε μπολ τα στερεά υλικά (αλεύρι, σιμιγδάλι, ζάχαρη) και κατόπιν τα υγρά υλικά (λάδι, κονιάκ, χυμό πορτοκάλι) αφού πρώτα αναμείξουμε στο χυμό του πορτοκαλιού την σόδα.
Προσθέτουμε και λίγο γαρύφαλλο και κανέλα σε σκόνη για να προσθέσουμε άρωμα-μικρή ποσότητα για να μην πικράνει το μείγμα. Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς (στον αέρα).
Πλάθουμε τα μελομακάρονα ή χρησιμοποιούμε κουπ-πατ για να δώσουμε διάφορα σχήματα.
Προσοχή να μην τα κάνουμε λεπτά γιατί θα μας ξεραθούν στο ψήσιμο. Τα τοποθετούμε αραιά σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στην μέση του φούρνου, στους 160 βαθμούς (αέρας) μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 λεπτά).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και κατόπιν τα βουτάμε στο καυτό σιρόπι για 1 λεπτό ή περισσότερο, ανάλογα αν θέλετε τραγανό ή σιροπιασμένο το εσωτερικό του.
Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνετε να στραγγίξουν για λίγο στην σχάρα και τα βάζετε σε πιατέλα σε στρώσεις.
Ρίχνετε από πάνω σε κάθε στρώση λεπτοκομμένο καρύδι που έχετε ανακατέψει με λίγη κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη.

Για το σιρόπι:
Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι και βράζουμε μέχρι να δέσουν ελαφρά, ξαφρίζοντας μέχρι να γίνει διαυγές το σιρόπι.
Αν σας αρέσει η γεύση, βάζετε μέσα στο σιρόπι την ώρα του βρασμού ολόκληρο το ξύλο της κανέλα και 3-4 γαρύφαλλα, αλλά τα βγάζετε πριν αρχίσετε το μέλωμα.

http://laikiparadosi.blogspot.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts