English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Νοεμβρίου 2011

Μελιτζανόπιτα ξυπόλητη

ΥΛΙΚΑ
3 κ. Μελιτζάνες Tσακώνικες
4 ξερά Κρεμμύδια
4 Αυγά
1 φλιτζ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλιτζ. Φέτα τριμμένη
1 ποτ. Ελαιόλαδο
1 φλιτζ. Φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζ. Ρύζι
Δυόσμο
Μάραθο
Αλάτι & Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τις μελιτζάνες , όπως είναι ολόκληρες 15 λεπτά. Μετά τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε κομμάτια και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά. Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
Βάζουμε σε μια ευρύχωρη καθιστή κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Όταν αρχίζουν να μαλακώνουν προσθέτουμε τις στραγγισμένες μελιτζάνες και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί κάθε υγρασία.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά, ½ φλιτζάνι φρυγανιά , το ρύζι , το τυρί και τα αρωματικά φυτά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε με λάδι το ταψί και πασπαλίζουμε με δυο κουταλιές φρυγανιά. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και το πασπαλίζουμε ακόμα λίγη φρυγανιά και λίγο φρέσκο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 200 βαθμούς, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει το μείγμα.

ΤΙΡ:
• Η μελιτζάνα η τσακώνικη έχει πολύ νερό και όταν ψήνεται το βγάζει όλο. Γι΄ αυτό όταν είναι στο σουρωτήρι τις αλατίζουμε για να συγκρατήσει το αλάτι τα υγρά τους.
• Μπορούμε να βάλουμε και 2 φύλλα πάνω, κάτω και έτσι να μην είναι πια ξυπόλητη!
• Ρίχνουμε αρκετή φρυγανιά για να τραβήξει τα υγρά που θα βγάλει το μείγμα όσο ψήνεται.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts