English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

25 Νοεμβρίου 2011

Σάντουιτς ψαριού

Υλικά για 4 σάντουιτς
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
4 φιλέτα ψαριού των 100 γρ. το καθένα (πέρκα, βακαλάος, σολομός)
4 στρογγυλά ψωμάκια για burger
1 αυγό
1 κουταλάκι μουστάρδα
Ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
1 φλιτζάνι γαλέτα
2-3 φύλλα ρόκα για κάθε burger

Εκτέλεση
Χτυπάμε το αυγό με τη μουστάρδα και νοστιμίζουμε με λίγο αλάτι. Βουτάμε τα φιλέτα στο αυγό και στη συνέχεια τα πιέζουμε στη γαλέτα μέχρι να καλυφθούν καλά. Τα βάζουμε στον προθερμασμένο στους 200° C φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά, γυρνώντας τα μονάχα για μια φορά.
Mε ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα με το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Ανοίγουμε τα ψωμάκια, βάζουμε από μια κουταλιά σος μαγιονέζας, το φιλέτο του ψαριού, τη ρόκα και σερβίρουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...