Υλικά
- 15 αρνίσιες κοτολέτες- 4 κουταλιές βούτυρο
- 2 πορτοκάλια καθαρισμένα
και κομμένα σε φέτες
- 1 ποτηράκι ουίσκι ή μπράντυ
- το χυμό από 2 πορτοκάλια
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε εμείς ή ο χασάπης τις κοτολέτες.
- Τις σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο
σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές.
- Ρίχνουμε το χυμό από τα πορτοκάλια,
σκεπαζουμε το τηγάνι και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν.
- Τις βάζουμε στην άκρη αλλά τις διατηρούμε ζεστές.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το μπράντυ ή το ουίσκι, προσθέτουμε
τις φέτες πορτοκαλιού και αφού τα αφήσουμε να ψηθούν
όλα μαζί για μερικά λεπτά, περιχύνουμε τις κοτολέτες.