English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

25 Νοεμβρίου 2011

Καλτσούνια Ανδριώτικα

Υλικά
21/2κιλά ψίχα ψωμιού μπαγιάτικου
300 γραμμ κουκουνάρι
300 γραμμ, αμύγδαλα΄ξεφλουδισμένα
1280 γραμμ καρύδι χονδροκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 1/2 κιλά μέλι
Ζάχαρη άχνη
Ανθόνερο

Εκτέλεση
Βγάζετε τη κόρα απο το ψωμί και τη καθαρισμένη ψίχα τη τρίβετε στο τρίφτη.
Την απλώνετε σε ενα ταψί και απο πάνω τη σκεπάζετε με τους ξηρούς καρπούς ουτως ώστε να μη εραθεί η ψίχα.
Σ ενα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το μέλι και το ρίχνετε σένα μεγάλο μπόλ.Ξεπλένετε το κατσαρολάκι με μία κουταλιά νερό και το ρίχνετε επίσης στο μπόλ.
Αδειάζετε μέσα στο μπόλ του μελιού τη ψίχα με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε.
Τα βάζετε σ ενα ταψί και τα αφήνετε να στεγνώσουν.
Ανοίγετε ένα πολύ λεπτό φύλλο Στη μία πλευρά του φύλλου κατά μήκος βάζετε κατά τακτά διαστήματα μία κουταλιά γέμιση.Διπλώνετε το φύλλο ωστε να σκεπαστεί η γέμιση.
Τα παίρνετε ένα ένα στο χέρι και τα πλέθετε ούτως ώστε τους δώσετε ένα μακρόστενο σχήμα..
Τα βουτάτε στο ανθόνερο και μετά στη ζάχαρη άχνη
Τα αφήνετε μερικές ώρες στην άχνη και μετα τα βγάζετε και τα σερβίρετε.Δεν θέλουν ψήσιμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...