English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Δεκεμβρίου 2011

Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πατατούλες και μπρόκολο

Υλικά για 6 άτομα
1 κομμάτι χοιρινό από μπούτι βάρους 1 ½ κιλού
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
1 καυτερή πιπερίτσα
1 φλιτζ του καφέ πικάντικη μουστάρδα
4 κουτ σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
αλάτι , πιπέρι
για τις πατάτες
1 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες καλά καθαρισμένες
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι
1 κιλό φουντίτσες μπρόκολο 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο 2 κουτ σούπας κουκουνάρι χυμό από 1 λεμόνι αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε τον χασάπη μας να μας δέσει το κρέας σε ρολό. Το ακουμπάμε επάνω σε μια πιατέλα.
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα. Στο μπλέντερ κτυπάμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το φρέσκο κόλιανδρο και τη καυτερή πιπεριά μέχρι να γίνουν ένα πηκτό ομοιογενές μίγμα.
Με ένα πινέλο αλείφουμε το κρέας παντού και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 ώρα εκτός ψυγείου.
Στη συνέχεια βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί, το περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και αδειάζουμε το κρασί στο πάτο του ταψιού χωρίς να ξεπλύνουμε το κρέας, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για ¾ της ώρας στους 180ο .
Χοντροκόβουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις αλατίζουμε , τις περιχύνουμε με το λάδι και τις βάζουμε μέσα στο ταψί με το χοιρινό.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο με ξεσκέπαστο πλέον το ταψί για άλλη 1 ώρα και μέχρι το χοιρινό να κάνει κρούστα και οι πατάτες να ροδοκοκκινίσουν.
Βράζουμε το μπρόκολο σε άφθονο αλατισμένο νερό, το βγάζουμε, το ακουμπάμε σε σουρωτήρι
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα κουκουνάρια. Τα καβουρδίζουμε για 1 λεπτό, ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο, αλατίζουμε εάν χρειάζεται και το περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε το χοιρινό μπούτι σε πιατέλα κοβοντάς το φετούλες, γαρνίρουμε με το μπρόκολο και τις πατάτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts