English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

7 Δεκεμβρίου 2011

Ψάρι στο φούρνο αλά σπετσιώτα

Υλικά
- 4 φιλέτα Πέρκα
- 1 Κρεμμύδι
- 4 σκελίδες Σκόρδο
- 3 μεγάλες ώριμες φρέσκες Ντομάτα(ες)
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο Κρασί
- 12 μαύρες Ελιές
- 2 κουτ. σουπ. Ελαιόλαδο
- 1 Φύλλο δάφνης
- Μαϊντανός
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 4 ροδέλες από Ντομάτα(ες)

Εκτέλεση
- Πλύντε τα φιλέτα της πέρκας, σκουπίστε τα και αλατοπιπερώστε τα. Καθαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ψιλοκόψτε τα. Ψιλοκόψτε και το μαϊντανό. Βγάλτε από τις ελιές το κουκούτσι. Πλύντε τις ντομάτες και τρίψτε τες στον τρίφτη.
- Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος ρίξτε τη μισή ποσότητα από το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό. Τοποθετήστε πάνω τους τα φιλέτα της πέρκας.
- Στρώστε από πάνω άλλη μια στρώση από το υπόλοιπο κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό. Προσθέστε από επάνω την τριμμένη ντομάτα, το λάδι, το κρασί και το φύλλο δάφνης. Βάλτε πάνω από κάθε φιλέτο μια ροδέλα ντομάτας.
- Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Σερβίρετε σε μερίδες αμέσως μόλις βγάλετε το φαγητό από το φούρνο και γαρνίρετε κάθε πιάτο με τις ελιές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts