English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Δεκεμβρίου 2011

Πάπια με κρασί και μέλι

Υλικά:
1 πάπια κομματιασμένη
1/2 μπουκάλι ξηρό κόκκινο κρασί
2 καρότα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας μέλι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
αλάτι και μαύρο πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τη μαρινάδα από την προηγούμενη μέρα ανακατεύοντας καλά το κρασί, τα καρότα, το κρεμμύδι (κομμένα σε μεγαλούτσικα κομμάτια) με το πιπέρι και το δενδρολίβανο, όπως επίσης και το μισό από το λάδι. Αφήνουμε την πάπια να πάρει καλά όλες τις μυρωδιές και τις γεύσεις όσο πιο πολύ μπορούμε.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε την πάπια από τη μαρινάδα και το ψήνουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, ώσπου να αλλάξει το χρώμα της και να ροδίσει από κάθε πλευρά. Σβήνουμε με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Την αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα τουλάχιστον και να μείνει μόνο με τη σάλτσα της.
Τέλος, προσθέτουμε και το μέλι. Περιμένουμε 5 λεπτά ώσπου να διαλυθεί καλά στη σάλτσα και σβήνουμε το μάτι. Πριν σερβίρουμε το φαγητό, βγάζουμε την πάπια από το τηγάνι και σουρώνουμε τη σάλτσα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...