English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Δεκεμβρίου 2011

Pολό κοτόπουλο με μπέικον και δαμάσκηνα

Υλικά
1½ κιλό φιλέτα κοτόπουλου (ανοιγμένα από το χασάπη)
300 γρ. μπέικον
300 γρ. δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσια)
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι κρασί άσπρο
1 κουταλιά κορν φλάουερ (για 2 φλιτζάνια ζωμό)

Εκτέλεση
Παίρνετε τα φιλέτα και τυλίγετε μέσα στο καθένα όσα δαμάσκηνα και μπέικον χωράνε και τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε τα γεμισμένα φιλετάκια με το βούτυρο και τα σβήνετε με το κρασί. Kρατάτε το 1/3 από τα δαμάσκηνα και το μπέικον για τη σάλτσα και τα βάζετε στην κατσαρόλα να ψηθούν μαζί με τα φιλετάκια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας λίγο κρασί αν χρειάζεται. Όταν τα φιλετάκια μαγειρευτούν, τα βγάζετε από την κατσαρόλα. Πολτοποιείτε τα δαμάσκηνα μαζί με το ζουμί που έχει μείνει και ρίχνετε μία κουταλιά κορν φλάουερ για να πήξει η σάλτσα. Προσθέτετε ψιλοκομμένο το μπέικον, περιχύνετε τα φιλετάκια και σερβίρετε.
(Mπορείτε να συνοδέψετε το φαγητό με ρύζι. Aντί για νερό, ψήστε το φαγητό μόνο με κρασί. Χυμός του πορτοκαλιού ταιριάζει επίσης. Μην ξεχάσετε να βγάλετε τις οδοντογλυφίδες)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...