English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Δεκεμβρίου 2011

Φλαν (κρέμα)

Υλικά
3 φλιτζ. ζαχαρούχο γάλα
3 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης
10 κουταλιές αλεύρι
3 αβγά
2 βανίλιες

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και αραιώνουμε το γάλα ΒΛΑΧΑΣ ζαχαρούχο. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, ένα φλιτζάνι από το γάλα και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα προσθέτοντας το αλεύρι, μέχρι να γίνουν λείο και ομοιογενές μείγμα.
Εν τω μεταξύ, μουσκεύουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό, τα βγάζουμε και τα στύβουμε με τα δάχτυλά μας. Κατόπιν, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και μόλις βράσει, προσθέτουμε τη λιωμένη ζελατίνα, το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε ξανά, ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να γίνουν αραιή κρέμα.
Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα που έχουμε ήδη βρέξει με κρύο νερό και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 8-10 ώρες, ώστε να πήξει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts