English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Ιανουαρίου 2012

Λαδοκούλουρα Κυθήρων

Υλικά
5 κιλά αλεύρι
65 γραμμ αλάτι
1 κιλό ελαιόλαδο
50 γραμ μαγιά
2,250 λίτρα νερό.

Εκτέλεση
Σ ενα μπόλ αναμιγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και το ελαιόλαδο.Ανακατεύετε μέχρι να θρουλιάσει η ζύμη. και να μη μείνουν κομπαλάκια μέσα σ αυτήν.
Προσθέτετε το νερό με τη μαγιά και αναμιγνύετε με το μίξερ πολύ καλά.Για να καταλάβετε οτι η ζύμη είναι έτοιμη οταν τη τεντώνετε μέχρι ν ανοίγει σαν σεντόνι.Την αφήνετε τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι ν αφουσκώσει.
Οταν έλθει η ώρα να ζυμώσετε κόβετε τη ζύμη σε μικρά κομματάκια και τη πλάθετε μακρόστενα.
Μ ενα κοφτερό μαχαίρι κόβετε κάθετες λεπτές φετούλες τις απλώνετε στο ταψί, και τις ψήνετε στο φούρνο.
Αφήνετε να κρυώσουν και τις ξαναφουρνίζετε για να φρυγανιάσουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts