English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Μαρτίου 2012

Μπακαλιαροκροκέτες μπύρας!

Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό μπακαλιάρο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ μπύρα
2 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 κλωνάρι μαϊντανό
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξαλμυρίζετε καλά τον μπακαλιάρο για 24-36 ώρες, αφαιρείτε πέτσες/αγκάθια και τον λιανίζετε.
Χτυπάτε τα αυγά με το λάδι και τη μπύρα, αναμιγνύετε με το μπακαλιάρο, προσθέτετε ψιλοκομμένο τον άνηθο και τον μαϊντανό, πιπέρι και λίγο αλάτι, έπειτα ρίχνετε και το αλεύρι στο μείγμα και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει σχετικά πηχτός χυλός (αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι).
Τηγανίζετε το μείγμα με τη βοήθεια δύο κουταλιών.
Σερβίρετε ζεστές τις κροκέτες με τηγανητές πατάτες και βραστή σαλάτα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts