English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

22 Μαρτίου 2012

Μελιτζάνες σκορδάτες με καρύδια

Υλικά
- 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
- αλεύρι
- 300 γρ. καρύδια
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 2 κούπες λάδι
- 1/2 φλυτζανάκι ξύδι
- αλάτι
- 1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες
και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι
να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε και τις πιέζουμε μέσα στο σουρωτήρι
για να φύγουν τα υγρά.
- Τις αλευρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί, έτσι ώστε να πέφτει
λίγο η μία πάνω στην άλλη και τις βάζουμε σε δυνατό φούρνο
για να ξεροφηθούν.
- Τα μισά καρύδια τα ψιλοκόβουμε και τα υπόλοιπα τα χτυπάμε
για να γίνουν πολτός.
- Χτυπάμε στο γουδί το σκόρδο με λίγο αλάτι και τα ρίχνουμε
σε μία κατσαρόλα μαζί με το λάδι, όλα τα καρύδια, το ξύδι, λίγο
νεράκι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Ρίχνουμε τέλος το χυλό πάνω από τις ξεροψημένες μελιτζάνες
και ψήνουμε για άλλο ένα τέταρτο περίπου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts