English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

22 Μαρτίου 2012

Κεφτεδάκια όσπριων!

Υλικά
- Διάφορα όσπρια (ρεβίθια. ή κίτρινη φάβα,
ή ξερά μπιζέλια, ή κουκιά, όχι όλα μαζί, ένα
είδος κάθε φορά)
- 1 κύβο λαχανικών ή αλάτι
- 1 μέτρια ντομάτα και 1 μικρό κρεμμύδι
(τριμμένα για κάθε 250 γρ. όσπριου)
- τριμμένη φρυγανιά (περίπου μισή κούπα)
- πάπρικα, πιπέρι, μπούκοβο
- άνηθο, δυόσμο, μαιντανό
- λίγη σόδα
- αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
- Βράζουμε τα όσπρια μέχρι να μαλακώσουν.
- Όταν κοντεύουν να βράσουν ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών ή το αλάτι.
- Τα σουρώνουμε και αφού κρυώσουν λιγο, τα λιώνουμε (εκτός από τη φάβα)
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα
(ή αν θέλουμε το αφήνουμε και το τηγανίζουμε την επόμενη μέρα).
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts