English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

22 Μαρτίου 2012

Κους-κους με φρέσκο κόλιαντρο και χυμό λεμονιού

Υλικά
-2 κουταλιές ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1/2 κουταλάκι του γλυκού turmeric (ινδικό μπαχαρικό)
-1 2/3 φλιτζάνια νερό
-1 κουταλάκι του γλυκού λεπτό ξύσμα λεμονιού
-1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
-1 1/2 φλιτζάνια απλό κουσκούς
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
-Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα.
-Προσθέστε το σκόρδο και το κουρκούμη και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
-Προσθέστε το 1 2/3 φλιτζ. νερό, τη φλούδα λεμονιού και το 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό και αφήστε τα να βράσουν.
-Όταν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τότε ανακατέψτε το κουσκούς μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά, περίπου 5 λεπτά.
-Τέλος, προσθέστε ανακαταμένα τον κόλιαντρο και το χυμό λεμονιού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts