English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Απριλίου 2012

Γλυκό καρυδάκι

Υλικά
2 κιλά Καρύδια πράσινα(συνήθως τις αγοράζουμε τέλη Μαΐου που είναι μαλακά πριν σχηματιστεί η σκληρή ‘φλούδα’)
1 Βελόνα Νο 3
4 κιλά Ζάχαρη
Ξύλο Κανέλα
Γαρίφαλο
Βανίλια

Εκτέλεση
Τρυπάμε κάθε καρύδα σταυρωτά με τη βελόνα. Τις βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό και τις αφήνουμε εκεί 7 ημέρες, αλλάζοντάς τους κάθε μέρα το νερό. Την 8η μέρα, αφού αλλάξουμε το νερό, τις βράζουμε μισή ώρα, σκεπασμένες καλά με καπάκι για να μη ζαρώσουν. Την επομένη χύνουμε το νερό με το οποίο έβρασαν και βάζουμε καθαρό. Επί 5 μέρες αλλάζουμε το νερό κάθε πρωί. Την 6η τις βράζουμε για μισή ώρα και τις αφήνουμε σκεπασμένες μέχρι την επομένη που θα αλλάξουμε το νερό. Για άλλες 5 μέρες, αλλάζουμε το νερό κάθε πρωί. Την 6η μέρα τις βράζουμε ξανά, για άλλη μισή ώρα και τις αφήνουμε σκεπασμένες. Την επόμενη τις πλένουμε καλά, τις βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και νερό μέχρι που να τις καλύπτει, προσθέτουμε τη βανίλια, το γαρίφαλο, την κανέλα και τις αφήνουμε να βράσουν μέσα στο σιρόπι (με την κατσαρόλα πάντα σκεπασμένη) για μισή ώρα. Την άλλη μέρα, βγάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας, την ξαναβάζουμε στη φωτιά, αφήνουμε τα καρυδάκια να βράσουν μέχρι να δέσουν το σιρόπι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Όταν κρυώσει εντελώς, τοποθετούμε το γλυκό μας σε γυάλινα ή πήλινα δοχεία σε δροσερό μέρος. Διατηρείται για πολύ καιρό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts