English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20 Απριλίου 2012

Πίτσα σκεπαστή με σφολιάτα

Υλικά 
– 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
– 6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
– 300 gr τυρί που λιώνει ή διάφορα κίτρινα τυριά
– 1/4 κούπας χυμό ντομάτας
– Μπέικον (προαιρετικά)
– Πιπεριά (πράσινη ,κόκκινη)
– 1 μικρό κουτί μανιτάρια
– Πιπέρι, ρίγανη, λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση 
- Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας - Πάνω βάζουμε το χυμό ντομάτας όχι πολύ γιατί δεν θα σας ψηθεί καλά το φύλλο, ίσα ίσα να απλωθεί παντού. - Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, βάζουμε το πιπέρι και τη ρίγανη, λίγο από το τυρί μας και αρχίζουμε να βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας ξεκινώντας στην προκειμένη περίπτωση από το ζαμπόν, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τελειώνουμε με το μπέικον. - Απλώνουμε και το υπόλοιπο τυρί και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. - Χαράζουμε την πίτα μας και αλείφουμε με λίγο γάλα κατά προτίμηση εβαπορέ. - Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά πάνω και κάτω.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts