English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

27 Απριλίου 2012

Πατσαβουρόπιτα Λέρικη

Υλικά (για στρόγγυλο ταψί 24εκ)
1 φλιτζ.γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κουτ.γλ. βανίλια
1 φλιτζ. ηλιέλαιο
200γρ. φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι
2 φλιτζ. νερό και 2 φλιτζ. ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. 

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα υλικά σε βαθύ μπολ με το μίξερ χειρός. Βουτάμε μέσα στο μείγμα τα φύλλα και στη συνέχεια τα στρώνουμε πατσαβουριασμένα στο ταψί.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200º (σε προθερμασμένο φούρνο).
Περιχύνουμε με κρύο σιρόπι τη ζεστή πατσαβουρόπιτα. Μόλις το ρουφήξει, είναι έτοιμη.
Σερβίρεται με παγωτό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts