Υλικά (για στρόγγυλο ταψί 24εκ)
1 φλιτζ.γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κουτ.γλ. βανίλια
1 φλιτζ. ηλιέλαιο
200γρ. φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι
2 φλιτζ. νερό και 2 φλιτζ. ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα υλικά σε βαθύ μπολ με το μίξερ χειρός. Βουτάμε μέσα στο μείγμα τα φύλλα και στη συνέχεια τα στρώνουμε πατσαβουριασμένα στο ταψί.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200º (σε προθερμασμένο φούρνο).
Περιχύνουμε με κρύο σιρόπι τη ζεστή πατσαβουρόπιτα. Μόλις το ρουφήξει, είναι έτοιμη.
Σερβίρεται με παγωτό.
1 φλιτζ.γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κουτ.γλ. βανίλια
1 φλιτζ. ηλιέλαιο
200γρ. φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι
2 φλιτζ. νερό και 2 φλιτζ. ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα υλικά σε βαθύ μπολ με το μίξερ χειρός. Βουτάμε μέσα στο μείγμα τα φύλλα και στη συνέχεια τα στρώνουμε πατσαβουριασμένα στο ταψί.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200º (σε προθερμασμένο φούρνο).
Περιχύνουμε με κρύο σιρόπι τη ζεστή πατσαβουρόπιτα. Μόλις το ρουφήξει, είναι έτοιμη.
Σερβίρεται με παγωτό.