English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

25 Μαΐου 2012

Κρεμμυδοπρασόπιτα

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/4 τριμμένη φέτα
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 αυγά
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
λίγο σουσάμι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια , το πράσο, το δυόσμο ,το μάραθο και το μαϊντανό. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν και ρίχνουμε την φέτα μέσα στα αυγά. Όταν τελειώσει το τσιγάρισμα τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά και την φέτα και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα, τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε με λάδι το ταψί μας,στρώνουμε τα 6 φύλλα κρούστας ,κάθε φύλλο που βάζουμε στο ταψί μας το λαδώνουμε.
Ρίχνουμε την γέμιση μας και την στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί μας, τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας ένα ένα ξεχωριστά. Τέλος χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια , περιχύνουμε την πίτα μας με μισό ποτήρι λάδι και ρίχνουμε και το σουσάμι μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...