English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

28 Ιουνίου 2012

Σοκολατένιες πουτίγκες με άρωμα καφέ

Υλικά
130 γρ. μαύρη σοκολάτα 70% περιεκτικότητας σε κακάο σπασμένη σε μικρά κομμάτια
130 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά + 3 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές της σούπας καφές διαλυμένος σε 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
60 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση
1. Βουτυρώστε ελαφρά τέσσερις μικρές φόρμες πουτίγκας (περίπου 180 ml χωρητικότητας η καθεμία) και μετά στρώστε σε αυτές προσεκτικά αντικολλητικό χαρτί.
2. Βάλτε τα κομμάτια της σοκολάτας σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να γίνει μια λιωμένη ομοιογενής κρέμα.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά με το μίξερ τα αυγά, τον καφέ, τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να τριπλασιαστεί σε όγκο και να γίνει αφράτο.
4. Αναμείξτε απαλά το λιωμένο βούτυρο με τη σοκολάτα στο μείγμα.
5. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα προσθέστε το αλεύρι στο μείγμα ήπια και προσεκτικά, μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά καλά.
6. Αφήστε το μείγμα για 20 λεπτά να κρυώσει και προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
7. Τοποθετήστε το μείγμα στα φορμάκια και αυτά σε ένα ταψί και ψήστε για 9 λεπτά περίπου ή μέχρι να αρχίσει μία ρωγμή να εμφανίζεται στην κορυφή κάθε πουτίγκας.
8. Αναποδογυρίστε σε πιάτα και απολαύστε όσο ακόμη οι πουτίγκες είναι ζεστές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts