English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιουνίου 2012

Γρανίτα ροδάκινο

Υλικά:
6 ροδάκινα
5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
100 ml νερό ή χυμός πορτοκαλιού (ή χυμός γκρέιπφρουτ)
χυμό 1/2 λεμονιού
1 κάψουλα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Πλένουμε και σκουπίζουμε τα ροδάκινα με χαρτί κουζίνας. Βγάζουμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε 7-8 κομματάκια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό ή το χυμό του πορτοκαλιού, τη βανίλια, αν τη χρησιμοποιήσουμε και χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα ακόμη.
Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος, το σκεπάζουμε και κατόπιν στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, μέχρι να πήξει ελαφρά. Βγάζουμε τη γρανίτα από την κατάψυξη, την ξαναχτυπάμε, στο μίξερ ή την ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή την κτυπάμε με τον αυγοδάρτη και την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται 1-2 φορές ακόμη, για να αφρατέψει η γρανίτα και να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Στη συνέχεια βάζουμε τη γρανίτα στην κατάψυξη, την αφήνουμε να παγώσει για 5-6 ώρες και είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Κάθε φορά που σερβίρουμε τη γρανίτα, την ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...