English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

24 Ιουνίου 2012

Σπαγγέτι με καπνιστό σολομό και βότκα

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγετίνι (όσο πιο λεπτά τόσο καλύτερα, ή κανονικά τρικολόρε για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα) 
1 πακέτο σολομό καπνιστό
1/2 φλιτζάνι βότκα
1 κρεμμύδι
1 κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
4 κλωνάρια μαϊντανό (ή άνηθο)
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια μας, προσθέτοντας κατά τη διάρκεια του βρασμού ένα κουτάλι λάδι και ένα κουτάλι αλάτι (κατά την κρίση μας). Παράλληλα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σολομό. Σε άλλο κατσαρολάκι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά (χωρίς λάδι) το κρεμμύδι, ανακατεύουμε συνέχεια και γρήγορα ρίχνουμε και τα κομμάτια σολομού. Γυρνάμε συνέχεια ώστε να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές. Σβήνουμε με βότκα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος (χαμηλών λιπαρών). Αφήνουμε να πάρει μία βράση και βγάζουμε από τη φωτιά. 
Περιχύνουμε τη σάλτσα μας πάνω από τα σπαγγέτι και ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα, ενώ τέλος προσθέτουμε φυλλαράκια μαϊντανού ή άνηθου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts