English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

24 Ιουνίου 2012

Σολομός Δαφνοφορεμένος

Υλικά
2 φιλέτα σολομού (μαριναρισμένα σε λάδι, ξύδι από κρασί και εστραγκόν) 
3 ραπάνια 
2 καρότα 
1 πράσο 
4 φύλλα δάφνης 
4 αμπελόφυλλα 
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
½ ποτήρι άσπρο ξερό κρασί 

Εκτέλεση
Έχουμε μαρινάρει τα φιλέτα σολομού αποβραδίς. 
Κόβομε το πράσο πρώτα στη μέση (οριζοντίως) και μετά σε φεγγαράκια κόβουμε και τα ραπανάκια και τα αχνίζουμε όλα με λίγο νερό μέσα στο τηγάνι. καθαρίζουμε σε φέτες και τα καρότα και τα βάζουμε κι αυτά στο τηγάνι.
Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν ελαφαρώς και το νερό εξατμιστεί σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και πάνω από τα λαχανικά στρώνουμε τα δύο φιλέτα σολομού, έτσι ώστε να μην ακουμπάνε στον πάτο του τηγανιού, με την πέτσα προς τα κάτω. 
Ψήνουμε τον σολομό στον ατμό του φαγητού για 10 λεπτά και γίνεται υπέρ-τρυφερός και μυρωδάτος. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts