English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Ιουλίου 2012

Χωριάτικος λούκανος ταψάτος by Act

Η 30η δική μου ερασιτεχνική γευστική πρόταση, είναι ο "Χωριάτικος λούκανος ταψάτος by Act". Πρόκειται για μια γεύση που την εμπνεύστηκα με αφορμή ένα Κυριακάτικο τραπέζι που είχα να κάνω. Είναι σχετικά εύκολη και την συνοδεύτε με πατάτες, ή ρύζι, ή βραστά λαχανικά. Εγώ προτίμησα τον συνδιασμό ρυζιού με βραστά λαχανικά.
Υλικά
10 χωριάτικα λουκάνικα
1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ (ή 2-3 ώριμες τριμμένες ντομάτες)
1 κεφάλι σκόρδα
4 μικρά κόκκινα κρεμμυδάκια (προαιρετικά)
1 κρασοπότηρο σαγκριά
1 κρασοπότηρο νερό
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
πιπέρι
λάδι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει λίγο λάδι, και τηγανίζουμε ολόκληρα τα λουκάνικα για λίγα δευτερόλεπτα απο κάθε μεριά.
Τα στρώνουμε σε βαθύ ταψί, τα χαράσσουμε να σχιστούν και μέσα τους βάζουμε σκελίδες σκόρδου, πιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την ρίγανη, ραντίζουμε με το κρασί και το νερό και ρίχνουμε πάνω τους το ντοματάκι κονκασέ. Αν θέλουμε βάζουμε και σε κάποια γωνιά του ταψιού, ολόκληρα τα κρεμμύδια, να ψηθούν και να μελώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς για 40 λεπτά κι έτοιμος ο "Χωριάτικος λούκανος ταψάτος by Act"!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...