English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

25 Νοεμβρίου 2011

Μηλόπιτα

Υλικά:
3 μήλα (Ξινόμηλα αν υπάρχουν)
1 Βιτάμ
3 αυγά
2 φλυτζάνια του καφέ ζάχαρη άχνη
2 φλυτζάνια του ταγιού αλεύρι
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
1 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
1 φλυτζάνι του καφέ σταφίδες ξανθές
2 βανίλιες
Μισό φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
Κανέλλα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στον αέρα κατά προτίμηση στους 180.
Παίρνετε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί και βάζετε μέσα το μισό βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη
Βάζετε το ταψί στο φούρνο μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει μίγμα με τη ζάχαρη
Έχετε καθαρίσει τα μήλα, έχετε αφαιρέσει τα κούκουτσια και τα κόβετε σε ροδέλλες μέτριου πάχους
Τα βάζετε σε ένα πλατύ πιάτο, ραντίζετε με κανέλλα και ένα μέρος από το κονιάκ.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και στρώνετε τα μήλα, ρίχνετε τα καρύδια και τις σταφίδες.
Βάζετε στο μίξερ τη ζάχαρη και το υπόλοιπο βούτυρο και τα χτυπάτε καλά. Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το υπόλοιπο κονιάκ και το μπεϊκιν πάουντερ. Αφού αναμειχθούν καλά ρίχνετε και το αλεύρι και δουλεύετε το μίγμα για πέντε λεπτά
Ρίχνετε το μίγμα μέσα στο ταψί πάνω από τα μήλα, καρύδια, σταφίδες και το ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Μόλις βγεί από το φούρνο το αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα και το τρώτε αφού κρυώσει.
Η μηλόπιτα είναι έτοιμη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...