Υλικά:
1 μέτριο κολοκύθι φρέσκο ή ξερό
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (ή περισσότερη αν θέλουμε)
1 φλιτζανάκι τραχανά
½ φλιτζανάκι ρύζι
μία πρέζα αλάτι
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
Εκτέλεση
Τριφτίζουμε το κολοκύθι (αν είναι ξερό αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους) Ρίχνουμε λίγο αλάτι και το αφήνουμε σε τρυπητό να βγάλει τα υγρά του. Το στίβουμε καλά και το τοποθετούμε σε κατσαρόλα με λίγδα ή βούτυρο. Το αχνίζουμε για λίγο και προσθέτουμε το γάλα. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον τραχανά και το ρύζι. Ανακατεύουμε μερικά λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μόλις μισοκρυώσει κτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας καλά.
Βουτυρώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Ρίχνουμε τη γέμιση σε πάχος περίπου 2 πόντων και από πάνω πασπαλίζουμε αλεύρι. Βρέχουμε με λίγο νερό, και βάζουμε κομματάκια βούτυρο.
Ψήνουμε σε 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
1 μέτριο κολοκύθι φρέσκο ή ξερό
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (ή περισσότερη αν θέλουμε)
1 φλιτζανάκι τραχανά
½ φλιτζανάκι ρύζι
μία πρέζα αλάτι
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
Εκτέλεση
Τριφτίζουμε το κολοκύθι (αν είναι ξερό αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους) Ρίχνουμε λίγο αλάτι και το αφήνουμε σε τρυπητό να βγάλει τα υγρά του. Το στίβουμε καλά και το τοποθετούμε σε κατσαρόλα με λίγδα ή βούτυρο. Το αχνίζουμε για λίγο και προσθέτουμε το γάλα. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον τραχανά και το ρύζι. Ανακατεύουμε μερικά λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μόλις μισοκρυώσει κτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας καλά.
Βουτυρώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Ρίχνουμε τη γέμιση σε πάχος περίπου 2 πόντων και από πάνω πασπαλίζουμε αλεύρι. Βρέχουμε με λίγο νερό, και βάζουμε κομματάκια βούτυρο.
Ψήνουμε σε 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.