English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

24 Νοεμβρίου 2011

Γριβάδι πλακί

Υλικά:
1 μεγάλο γριβάδι (2 κιλά)
2 κιλά κρεμμύδια
1 κυδώνι σε κομμάτια
1 πατάτα σε κομμάτια
6 δαμάσκηνα ξινά
Ντομάτες σε φέτες
6 σκελίδες σκόρδο
αλάτι χονδρό, πιπέρι μαύρο και κόκκινο
2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί
2 κουταλιές ξύδι
Σέλινο και μάραθο
3 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το γριβάδι. Το αλατίζουμε, το ραντίζουμε με λεμόνι και το χαράζουμε. Το αλατοπιπερώνουμε κι από μέσα και το αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να ετοιμάσουμε τη σύβραση.
Αχνίζουμε τα κρεμμύδια κομμένα ροδέλες με το λάδι μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα κυδώνια, αλάτι, πιπέρια, σέλινο, μαιδανό και δάφνη. Τα σβήνουμε με κρασί και ξύδι και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Μόλις ετοιμαστεί η σύβραση την τοποθετούμε στο ταψί με το γριβάδι και τις ντομάτες. Ψήνουμε περίπου 1 ώρα στους 200 βαθμούς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...