English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

24 Νοεμβρίου 2011

Κρεατόσουπα με καρέ λαχανικών

Υλικά:
600 γρ. μοσχάρι
2 μέτρια κρεμμύδια
1 πράσο ψιλοκομμένο
2-3 καρότα
1 σελινόριζα
1 πατάτα μεγάλη
1 κολοκύθι
1 ντομάτα
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρές μπουκιές και το βράζουμε σε νερό για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος βγάζουμε τον αφρό.
Βυθίζουμε τη ντομάτα σε βραστό νερό για 30’’. Την ξεφλουδίζουμε, την κόβουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και την ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Βάζουμε την κατσαρόλα με το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από την ντομάτα, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Αφού μαραθούν προσθέτουμε την ντομάτα, το κρέας και τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Στο τέλος στύβουμε λεμόνι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...