English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20 Νοεμβρίου 2011

Μυζηθρόπιτα

Υλικά:
Για τη ζύμη τάρτας:
1/3 κούπας αλεύρι μαλακό
2 κουταλάκια αλάτι
2 κούπες βούτυρο (κρύο)
2 κουταλιές νερό (κρύο)

Για τη γέμιση:
500 γρ. μυζήθρα
4 αυγά
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές αλεύρι
1 κούπα γραβιέρα τριμμένη
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
λίγο πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση:
Για τη ζύμη τάρτας: Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι σε λεκανίτσα. Ρίξτε μέσα το βούτυρο σε μικρούς κύβους. Με τα δάχτυλα, τρίψτε τα κομματάκια του βουτύρου ένα-ένα με αλεύρι, ώστε να σχηματισθούν χοντρά τρίμματα. Ραντίστε τα με το νερό και δουλέψτε το μίγμα με τα δάχτυλα, ελαφρά, μαζεύοντάς το σε μπάλα. Η ζύμη πρέπει να είναι ανώμαλη και όχι λεία. Γι αυτό, μην τη ζυμώσετε, δουλέψτε τη μόνο με τα δάχτυλα, μαζεύοντας τα τρίμματα, ώσπου να ξεκολλήσουν από τα τοιχώματα του μπολ και να σχηματίσουν μια μπάλα. Για να μπορέσετε να εργασθείτε πιο εύκολα με τη ζύμη, τυλίξτε τη σε πλαστική μεμβράνη και κρυώστε τη 15' στο ψυγείο. Μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο 3-4 μέρες και στην κατάψυξη πολλούς μήνες.
Για τη μυζηθρόπιτα: Ανοίξτε με τη ζύμη φύλλο και στρώστε το σε μια φόρμα για τάρτες, με διάμετρο 30 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Χτυπήστε στο μίξερ τη μυζήθρα με τ' αυγά, το άρωμα και το αλεύρι. Ρίξτε κι ανακατέψτε τη γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι, το μαϊντανό και αλάτι όσο χρειάζεται. Αδειάστε το μίγμα μέσα στη φόρμα με τη ζύμη, στρώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και πασπαλίστε τη με λίγο πιπέρι καγιέν. Στο στάδιο αυτό, μπορείτε να τη φυλάξετε στην κατάψυξη. Ψήστε την πίτα στου 180 βαθμούς Κελσίου, για 30' - 35', ώσπου να ροδίσει καλά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...