English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Νοεμβρίου 2011

Καυτός κεραυνός (Ολλανδία)

Υλικά:
500γρ. λουκάνικο(όσο το δυνατόν πιο άπαχο) ή μορταδέλα
1,5 κ. πατάτες
1 κ. ξινόμηλα
καυτερές πιπεριές
αλάτι

Εκτέλεση:
Βράζουμε το λουκάνικο σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια τα μήλα, τις καυτερές πιπεριές και τις πατάτες, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν ακόμη 30΄(αν έχουμε επιλέξει μορταδέλα, τα βράζουμε ταυτόχρονα όλα μαζί για 30΄). Βγάζουμε στο τέλος του μαγειρέματος το λαρδί. Λειώνουμε τα μήλα και τις πατάτες στο νερό του μαγειρέματος. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε νερό, γιατί ο πουρές δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτός. Αν το λουκάνικο είναι αλμυρό, ίσως να μη χρειαστεί να ρίξουμε αλάτι στο φαγητό. Σερβίρεται πολύ ζεστό, με το λουκάνικο κομμένο σε φέτες και τοποθετημένες επάνω στον πουρέ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts