English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

28 Νοεμβρίου 2011

Ματωμένη φρυγανιά by Act

Η 4η δική μου ερασιτεχνική γευστική πρόταση, είναι η "Ματωμένη φρυγανιά". Ένα εξαιρετικά απλό πιάτο, που μπορεί συνοδεύσει το ούζο, το κρασί, την μπύρα.
Υλικά
10-12 φρυγανιές
1-2 φλιτζάνια ντοματοχυμό
1-2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 μικρή πρέζα ζάχαρη
5 ελιές

Εκτέλεση
Μέσα σε ένα βαθύ μεγάλο πιάτο βάζουμε τις φρυγανιές και τις πατάμε με τα χέρια μας να θρυμματιστούν.
Από πάνω τις περιχύνουμε πρώτα με τον ντοματοχυμό και τις αφήνουμε για 3-4 λεπτά να "παπαριάσουν".
Εν τω μεταξύ στύβουμε το λεμόνι μέσα στο φλιτζάνι με το λάδι κι αναδεύουμε μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη να γίνει μια σως.
Περιχύνουμε την σως πάνω απο τις φρυγανιές κι ανακατεύουμε ελαφρά.
Στολίζουμε στο κέντρο με 5 ελιές, βάζουμε γύρω απ'το πιάτο μας μερικά κουταλάκια, κι έτοιμη η "Ματωμένη φρυγανιά"!
(Για τους μερακλήδες μπορείτε να προσθέσετε λίγη τριμμένη φέτα και ριγανίτσα)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...