English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Δεκεμβρίου 2011

Ιρλανδικό ραγού

Υλικά
1 ½ κ. κρέας αρνίσιο(στήθος, ώμος, λαιμός)
500γρ κρεμμύδια
1 ½ κ. πατάτες
40γρ. βούτυρο
1κ.κ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κλωνάρια εστραγκόν ή θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
(προαιρετικά)500γρ. ζωμό κρέατος από κύβο

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους και τους πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες. Τοποθετούμε διαδοχικά στην κατσαρόλα το βούτυρο σε κύβους, μια στρώση κρεμμύδια, τις μισές πατάτες και το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε ανάμεσα σε κάθε στρώση. Βάζουμε και τις υπόλοιπες πατάτες. Προσθέτουμε το θυμάρι ή το εστραγκόν, τον μαϊντανό και περιχύνουμε με μισό λίτρο κρύο νερό (ή με ζωμό κρέατος). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει τουλάχιστον 2 ώρες, κουνώντας πότε πότε το φαγητό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts