English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιανουαρίου 2012

Ψητά φασόλια με μπέικον

Υλικά:
2 φλιτζάνια ξερά άσπρα, μέτρια φασόλια
-6 φλιτζάνια κρύο νερό
-1 κουτ. του γλυκού αλάτι
-1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
-1/2 φλιτζανιού χοντροκομμένο και τηγανισμένο τραγανό μπέικον
-1/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
-1/2 φλιτζανιού μελάσα
-1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
-1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
-1 κουτ. του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τα φασόλια, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη, προσθέτουμε το κρύο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για όλο το βράδυ. Την επομένη τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με το νερό που τα μουλιάσαμε και 1 κουταλάκι αλάτι. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
2. Σουρώνουμε τα φασόλια διατηρώντας κατά μέρος το ζουμί τους. Ρίχνουμε τα μισά φασόλια σε ένα βαθύ ταψί και σκορπίζουμε από πάνω το κρεμμύδι και το μπέικον.
3. Αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά με 2 φλιτζάνια από το ζωμό του βρασίματος και αδειάζουμε το μίγμα αυτό πάνω από τα φασόλια, στο ταψί. Το υγρό πρέπει να καλύπτει τα φασόλια.
4. Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 125 °C για 6 έως 7 ώρες, προσθέτοντας και άλλο από το ζωμό, αν χρειάζεται. Tριάντα (30) λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το καπάκι του σκεύους και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts