Υλικά:
1 κιλό ξιφίας φιλέτο
500 ml ουίσκι
200 ml μπύρα ξανθιά
1 μελιτζάνα
2 λεμόνια
2 πιπεριές
μίγμα μπαχαρικών για ψάρια
1 κρεμμύδι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το ψάρι σε κύβους, και σε μεγάλους χοντρούς κύβους τα λεμόνια, την πιπεριά, το κρεμμύδι και την μελιτζάνα (την οποία είναι καλό να μουλιάσουμε σε λίγο αλατισμένο νερό για 30’ πριν την χρησιμοποιήσουμε).
Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με το ουίσκι, την μπύρα και το μίγμα μυρωδικών. Αφήνουμε το ψάρι να μαριναριστεί τουλάχιστον 30’. Όταν είναι έτοιμο περνάμε το ψάρι και τα λαχανικά εναλλάξ από ξυλάκια για σουβλάκια. Στρώνουμε στη σχάρα και ψήνουμε τα σουβλάκια για λίγα λεπτά.
1 κιλό ξιφίας φιλέτο
500 ml ουίσκι
200 ml μπύρα ξανθιά
1 μελιτζάνα
2 λεμόνια
2 πιπεριές
μίγμα μπαχαρικών για ψάρια
1 κρεμμύδι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το ψάρι σε κύβους, και σε μεγάλους χοντρούς κύβους τα λεμόνια, την πιπεριά, το κρεμμύδι και την μελιτζάνα (την οποία είναι καλό να μουλιάσουμε σε λίγο αλατισμένο νερό για 30’ πριν την χρησιμοποιήσουμε).
Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με το ουίσκι, την μπύρα και το μίγμα μυρωδικών. Αφήνουμε το ψάρι να μαριναριστεί τουλάχιστον 30’. Όταν είναι έτοιμο περνάμε το ψάρι και τα λαχανικά εναλλάξ από ξυλάκια για σουβλάκια. Στρώνουμε στη σχάρα και ψήνουμε τα σουβλάκια για λίγα λεπτά.