English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Μαρτίου 2012

Σουπιές γεμιστές με σπανάκι

Υλικά
1 κιλό σουπιές
1 ½ κιλό σπανάκι
1 ματσάκι μάραθο
3 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι λάδι
3 ντομάτες ώριμες
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Kαθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρώντας τα κοκάλα και το μελάνι. Τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το σπανάκι. Το σοτάρουμε για 5 λεπτά με το μισό λάδι και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Στη συνέχεια παίρνουμε τις σουπιές και τις γεμίζουμε με το σπανάκι. Τις κλείνουμε προσεκτικά και τις το-ποθετούμε σε κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά και τις «σβήνουμε»
με το κρασί. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το μάραθο ψιλοκομμένο, αλατοπίπερο και λίγο νερό.Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts