English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

26 Ιουνίου 2012

Πιτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και φέτα

Υλικά (για 20 πιτάκια):
1 πακέτο τετράγωνα κουρού φύλλα (κατεψυγμένα)
500 γρ. ξερά κρεμμύδια
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι (125 ml) κόκκινο κρασί
2 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
100 γρ. τριμμένη φέτα κατά προτίμηση κατσικίσια
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κουτ. της σούπας φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. του γλυκού ξερό
αλάτι
πιπέρι
1 κρόκος αβγού (για το άλειμμα)

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο, και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντάς τα τακτικά. Στη συνέχεια, ρίχνετε το κρασί, το μπαλσάμικο, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30 λεπτά περίπου, ή μέχρι να στεγνώσουν τα κρεμμύδια από τα υγρά τους και να αποκτήσουν ένα σκούρο χρώμα όπως της καραμέλας. Αδειάζετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια σε ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά. Όταν κρυώσουν, προσθέτετε τη φέτα, την παρμεζάνα και το θυμάρι, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε. 
Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα και βάζετε στη σειρά 20 σφολιατάκια. Μοιράζετε το μείγμα στο κέντρο κάθε φύλλου.
Διπλώνετε διαγώνια και πατάτε με ένα πιρούνι τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους.
Ανακατεύετε τον κρόκο με 1-2 κουταλιές νερό και αλείφετε την επιφάνεια.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25-30 λεπτά περίπου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts