Υλικά
6-7 μελιτζάνες μακρόστενες½ κιλό κεφαλογραβιέρα
300 γρ. μπέικον
κέτσαπ
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μακρόστενες φέτες τις μελιτζάνες. Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά στην κάθε πλευρά. Μόλις ψηθούν, κόβουμε το τυρί σε ράβδους όσο ένα μικρό δάκτυλο. Παίρνουμε μια μακρόστενη φέτα μελιτζάνα, στρώνουμε κατά μήκος της μια φέτα μπέικον και τοποθετούμε στην άκρη της μια ράβδο τυριού. Διπλώνουμε σε ρολό και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
Βάζουμε τα ρολά σε σειρές μέσα σε πιρέξ (ή βαθύ αντικολλητικό ταψάκι). Αραιώνουμε την κέτσαπ με λίγο νερό και περιχύνουμε τα ρολά.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά στους 200° C.