English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

10 Ιουλίου 2012

Μπισκότα πράσινου τσαγιού

Υλικά
400 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης (2 μεγάλα φλιτζάνια)
200 γρ. βούτυρο (1 φλ.)
150 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη (ακατέργαστη, cane sugar) (1/2 φλ)
1 κ.γ. αλάτι
2 φακελάκια πράσινο τσάι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο (ελαφρώς ξεπαγωμένο) να αφρατέψει. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το κτύπημα για μερικά λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και σκίζουμε το φακελάκι από το 1 τσάι και προσθέτουμε στο αλεύρι. Το άλλο φακελάκι τσάι το βάζουμε σε ένα φλιτζάνι και γεμίζουμε με ζεστό νερό λίγο πιο κάτω από τη μέση.
Στο μπολ με το βούτυρο καθώς κτυπάμε προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το τσάι εναλλάξ. (μπορούμε το τσάι από το 1 φακελάκι να το κάνουμε σκόνη στο μπλέντερ και να το προσθέσουμε στο μείγμα)
Γίνεται μια μαλακή ζύμη. Με τα χέρια την πλάθουμε σε μπάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ανοίγουμε ένα φύλο πάχους ½ εκατοστό και κόβουμε στα σήματα που θέλουμε με ένα ποτήρι ή κούπ κατ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 15 λεπτά περίπου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts