English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

8 Ιουλίου 2012

Μελένιες γαρνιτούρες by Act

Η 32η δική μου ερασιτεχνική γευστική πρόταση, είναι οι "Μελένιες γαρνιτούρες by Act". Τις εμπνεύστηκα για ένα Κυριακάτικο τραπέζι που είχα, στο οποίο θα μοιραζόμασταν τα έξοδα. Εκείνοι έψησαν κι έφεραν χοιρινό μπούτι κι εγώ σκέφτηκα να το συνδυάσω με πατάτες και φρέσκα μανιτάρια, φτιάχνοντας τις "Μελένιες γαρνιτούρες by Act".
Υλικά για την μελένια γαρνιτούρα με πατάτες
15 μέτριες πατάτες (κομμένες σε χοντρές ροδέλες)
2 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
κουταλιά της σούπας δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
10 σκελίδες σκόρδου (προαιρετικά)

Υλικά για την μελένια γαρνιτούρα με φρέσκα μανιτάρια
1 κιλό φρέσκα μανιτάρια Agaricus
1 κιλό φρέσκα μανιτάρια Portobello
4 μικρά κόκκινα ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε ροδέλες)
2 ποτήρια φρέσκο χυμό μήλο
1/2 ποτήρι Σανγκριά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
(ΔΕΝ θα βάλουμε καθόλου αλάτι - πιπέρι)

Εκτέλεση για την μελένια γαρνιτούρα με πατάτες
Στρώνουμε σε ταψί τις πατάτες και τα σκόρδα, αναμιγνύουμε σε μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά, και περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 60 λεπτά στους 220 βαθμούς.
Έτοιμη μελένια γαρνιτούρα με πατάτες!

Εκτέλεση για την μελένια γαρνιτούρα με φρέσκα μανιτάρια
Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα κάνουμε 1-2 βράσεις σε μεγάλη κατσαρόλα για να φύγουν τα μαύρα ζουμιά.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα σωτάρουμε στο λάδι μαζί με τα κρεμμύδια.
Σβήνουμε με την Σανγκριά και τον χυμό μήλου, ανακατεύουμε κι αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
Έτοιμη η μελένια γαρνιτούρα με φρέσκα μανιτάρια!

(Η γεύση τους πραγματικά θα σας απογειώσει και θα συνοδεύσει άψογα τα κρεατικά σας, διότι ο χυμός πορτοκάλι και μήλο που είπαμε στα υλικά, έδωσε την πιο ισορροπημένη μελένια γεύση!)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts