English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Αυγούστου 2012

Χόρτα Περιβολίσια

Tα περιβολίσια χόρτα είναι χόρτα του καλοκαιριού. Eίναι χόρτα διάφορα που συνήθως αποτελούνται από κολοκυθοκορφάδες, βλήτα, σέσκουλα, αντράκλα, αντίδια, παντζάρι με προσθήκη μυρωδικών χόρτων όπως δυόσμο, μάραθο, μαϊντανό.

Υλικά
3 κιλά χόρτα
0,3 lt ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ψιλοκομμένη ντομάτα (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Αφού ξεδιαλέξουμε τα σκληρά κοτσάνια, τα κίτρινα φύλλα από τα χόρτα, τα πλένουμε καλά 2-3 χέρια και στραγγίζουμε.
Tσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο στο λάδι και πριν πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα χόρτα.
Aνακατεύουμε πάνω σε δυνατή φωτιά μέχρι να «μαραθούν» και κατεβάσουν τα υγρά τους.
Kατόπιν προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και συμπληρώνουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε.
Τα σερβίρουμε ζεστά, ή και κρύα!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts