English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Αυγούστου 2012

Μπακαλιάρος λεμονάτος στην κατσαρόλα


Υλικά
Ένα «φύλλο» ξερό μπακαλιάρο
5 μεγάλα κλαδιά σέλινο
5 πράσα χωρίς τα ανοιχτά φύλλα, μόνο τον «κορμό» τους
2 ξερά κρεμμύδια
10 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το άσπρο μέρος τους
4 πατάτες
2 λεμόνια
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 ποτήρι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Κόβουμε και ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο 24 ώρες πριν το μαγείρεμα.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αχνίζουμε τα κρεμμύδια τα πράσα και το σέλινο χοντροκομμένα.
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες πάχους 1 εκατοστού περίπου, τις στρώνουμε πάνω στα λαχανικά, τις αλατίζουμε και σκεπάζουμε με νερό.
Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε και τον μπακαλιάρο από πάνω ρίχνουμε μαυροπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ψηθεί ο μπακαλιάρος (15 λεπτά περίπου).
Στο χυμό των δύο λεμονιών ανακατεύουμε το αλεύρι και προσθέτουμε ζουμί από το φαγητό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε το φαγητό. Κουνάμε πολύ ελαφρά την κατσαρόλα να πάει παντού το …αυγολέμονο χωρίς αυγό!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts